Dear Agathe, Agathe dear…

Dear Agathe, Agathe dear…

‘Mijn stiltes hadden me niet beschermd. Jouw stilte zal jou niet beschermen. Maar bij elk werkelijk gesproken woord, bij elke poging die ik ooit had gedaan om die waarheden uit te spreken waarnaar ik nog altijd op zoek ben, had ik contact gelegd met andere vrouwen, waarbij we de woorden wogen zodat ze in een wereld zouden passen waarin we allemaal geloofden, onze verschillen overbruggend.’
– Audre Lorde, The Cancer Journals

De diagnose ‘kanker’ werkt verpletterend. Plots ben je een vondeling in de wereld van de zieken, een ‘patiënt’ met een onduidelijke toekomst. Overleven wordt de absolute prioriteit, alles komt op losse schroeven te staan.

Jezelf opnieuw uitvinden impliceert falen, herkansen, herbekijken, tot nieuwe en onverwachte perspectieven zich aandienen.

Dear Agathe, Agathe dear… is een caleidoscopisch ‘work in progress’, een multimediaproject geïnspireerd door complexe ervaringen. Het toont het gehavende lichaam wars van de heersende codes en onderzoekt de historische, sociopolitieke context ervan.

Dear Agathe, Agathe dear… sluit aan bij een nog jonge traditie waarin veelal vrouwelijke kunstenaars hun kwetsbaarheid omhelzen en daar, ondanks hun onzekerheid, de kracht uit putten om ze te tonen.

Een zachtjes aanzwellend polyfoon koor dat omarmt, begrijpt, heelt en, bovenal, het leven bezingt.

Bron: https://www.canvas.be/video/cire-regagnee

Fotogallerij

Fotograaf: Christine Clinckx , M KHA

Praktische informatie

Dear Agathe, Agathe dear, … loopt van 9 februari tot en met 4 maart 2018 in de INBOX, M KHA.

De INBOX-ruimte op de 5de verdieping is gratis toegankelijk.

Omwille van de weersvoorspelling is de lezing verplaatst naar 3 maart 2018 om 14:00 in het auditorium op de 2de verdieping.

Deze presentatie wordt vergezeld door een reader “Dear Agathe, Agathe dear… ” met teksten van Sue Spaid, Dr. Nathalie Roche, Lieve Van Stappen.

Uitgegeven door Fluff productions, 350 exemplaren, te koop in de bookshop van het M HKA aan € 10.

Lieve Van Stappen is aanwezig in de presentatie op: zondag 11.02, 18.02 en 25.02, en op 02.03, 03.03 en 04.03.

https://www.muhka.be/nl/progr…

Pers